Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Kukla z merino vlny – funkčné riešenie pre strhávačov čiapok

Kukla z merino vlny – funkčné riešenie pre strhávačov čiapok

Najužitočnejší kúsok oblečenia v tomto ročnom období? Ak ide o deti, podľa nás je to bezkonkurenčne kukla z merino vlny.

Vieš, ako je to s deťmi, keď ide o obliekanie. Ťažko. Najmä také čiapky sú vec ošemetná, drvivá väčšina detí si ich strháva z hlavy v tej najväčšej fujavici a hádže kade-tade (neraz pristanú v mláke, blate, na špinavom chodníku, skrátka presne tam, kde nechceš).

Padajú im do očí, majú ich nakrivo, no jednoducho tortúra. Počas teplejších mesiacov sa na to skrátka vykašleš a necháš im vlasy hladkať vánkom. No čo ak vonku prituhuje a tvoj pokladík si jednoducho nedá povedať, darmo ho presviedčaš. Tento každodenný problémik v chladnejších dňoch elegantne rieši kukla.

Vlnená kukla pre deti Blatné

Kukla – praktické dva v jednom

Šikovná fúzia čiapky a šálu alebo nákrčníku, praktický kus oblečenia, z ktorého nevyliezajú uši, nepadá na oči ako čiapka, neodhaľuje krk, za ktorý potom fúka. A to je JEDINÝ kus oblečenia, ktorý v tej hromade na chodbe hľadáš.

(Poznáš tie nekonečné pátracie akcie – kde je čiapka, kde je šál?) No, tak toto ti pri kukle odpadá, rovnako ako trápenie s obliekaním dvoch kusov, keďže kukla je dva v jednom. 🙂

Samozrejme, že ja – a nie je to len profesionálna deformácia, ale materská prax 🙂 svojim dvom chalanom obliekam kukly z merino vlny – hrejivé, termoregulačné (takže nehrozí spotená hlavička ani následný nepríjemný pocit chladu). Zároveň mäkkučké, nesmrdia, rýchlo schnú a udržiavajú hlavičku v teple a pohode.

Detská merino kukla

Na akú príležitosť obliecť merino kuklu?

Kukla je vhodná pre všetky vekové kategórie, pre mladšie ročníky je ideálna do nosiča či šatky, pretože im chráni krk a plecia, ktoré zvyknú zo šatky trčať. Hlavne ak sú zvedavé a zvyknú sa vykláňať a obzerať svet.

Staršie deti ich môžu nosiť aj pod prilbu, ak sa idú odrážadlovať či bicyklovať a neposúva sa im pod ňou ako čiapka. Netlačí tak ako šál či nákrčník, nezošmykáva sa ako čiapka a chráni aj dutiny, šiju a tie časti tváre, ktoré sú náchylné na vplyvy počasia.

Blatné alebo Belá?

Nevieš si vybrať medzi jednovrstvovou merino kuklou Blatné a dvojvrstvovou kuklou Belá? Poradíme ti, v čom je rozdiel.

Prechodná merino kukla

Merino kukla Blatné je ideálna na prechodné obdobie (jar/jeseň) alebo aj v lete do Tatier, ak sa ochladí. Deti ju však môžu nosiť aj v zime, ak si dajú na hlavu ďalšiu vrstvu – kapucňu alebo čiapku. Perfektne im ochráni čelo, krk a tie časti tváre, ktoré čiapka zväčša opomína a bývajú vystavené mrazu a sychravosti.

Zimná merino kukla

Dvojvrstvová merino kukla Belá s integrovaným nákrčníkom siahajúcim po plecia je top na zimu, drobec nepotrebuje nič ďalšie. Je teplučká a veľmi príjemná na nosenie. Ak fučí vietor alebo husto padá sneh, behajúcim deťom odporúčame dať si na to šiltovku alebo lyžiarske okuliare, aby sa nesťažovali na neduhy počasia.

Detská obojstranná kukla Belá

Správna veľkosť kukly

O.K., model by sme mali, no aká veľkosť? Naše merino kukly sú rastúce, takže sa nemusíš báť, že po mesiaci bude drobcovi tesná. No samozrejme, čím je dieťa menšie, tým kratšie bude kuklu nosiť, keďže hlava bábätka rastie najviac v prvých mesiacoch a rast sa postupne spomaľuje.

Merino kukla vo veľkosti 1

Od narodenia je vhodná veľkosť číslo 1, ale záleží aj od individuálnej konštitúcie dieťatka. Sú drobné deti, ktorým „jednotka” vydrží aj polroka a sú od narodenia väčšie deti, ktoré môžu rýchlo skočiť na väčšiu veľkosť.

Merino kukla veľkosť 2

Veľkosť číslo 2 je pre bábätká približne od 3. až 4. mesiaca. Ak mu bude spočiatku trochu voľnejšia, žiadne obavy, rýchlo do nej dorastie. Rast hlavičky sa postupne spomalí a kukla „dvojka” by ti mala vydržať približne do 1,5 roka.

Merino kukla veľkosť 3

„Trojku” môžeš dieťaťu nasadiť približne v roku a pol a veľkostne by mala vydržať pokojne aj do piatich rokov (samozrejme, je to individuálne, bavíme sa o priemere).

Detská merino zimná kukla obojstranná

Merino kukly pre všetkých potomkov

Na rozdiel od iných kusov oblečenia, kukly deti (väčšinou) nemajú ako zodrať, takže sa môžu vo vašej rodine smelo dediť medzi potomkami. Keďže sa tešia veľkej obľube u mamičiek, nemala by si mať problém ju potom odpredať ďalej v solídnom stave. Investícia, ktorá sa jednoducho fakt oplatí – aj pre ten pocit, že tvoje dieťa môže byť vonku za každého počasia a zároveň má chránené to najdôležitejšie.

Froggywear.sk